17 Σεπ 2011

CAMERATA JUNIOR


Συναυλία της Camerata Junior στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
29 Οκτωβρίου 2011 στις 20:00
Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης


CAMERATA JUNIOR

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΝΕΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2010 στο πλαίσιο των νέων εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, με πρωτοβουλία του τότε Προέδρου Κωνσταντίνου Δ. Πυλαρινού. Στόχος της είναι η ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και ομαδικής μουσικής δράσης των μαθητών και η καλλιέργεια των μουσικών τους ικανοτήτων, μέσα από τακτικά μαθήματα-δοκιμές που πραγματοποιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Αριθμεί ένα σύνολο 28 εφήβων ηλικίας 11-22 ετών, το οποίο αποτελεί το κύριο σώμα της Ορχήστρας και ένα σύνολο 16 παιδιών ηλικίας 6-12 ετών, το οποίο δραστηριοποιείται παράλληλα.

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Ορχήστρας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 5 Μαϊου 2011, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία εορτασμού των 20 χρόνων από την ίδρυση της ΚΑΜΕΡΑΤΑ Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Η επόμενη εμφάνιση της Ορχήστρας στο ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε στις 21 Ιουνίου 2011, στους χώρους της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.

Δάσκαλος και διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο βιολονίστας Δημήτρης Σέμσης, με βοηθό τη Wendy Clark.

Δεν υπάρχουν σχόλια: