19 Φεβ 2009

Οι Μουσικοί συντονίζονται με θέμα την Μουσική!!!

Εμείς όλοι που είτε συνειδητά, είτε από τύχη μπλεχτήκαμε στα δίχτυα της κλασικής-λόγιας μουσικής, χρόνια τώρα κολυμπάμε στα θολά νερά της ελληνικής πολιτιστικής πραγματικότητας. Αντί να υποχωρήσουν οι ελλείψεις και να γεμίσουν τα κενά, αυξάνονται τα προβλήματα και κυριαρχεί η μιζέρια που προμηνύει τον πνευματικό και ψυχικό μαρασμό.


Το ανώτερο και ανώτατο μουσικό εκπαιδευτικό σύστημα παραμένει ένα όνειρο που ακόμη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν και ο τρόπος είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο πλην της Ελλάδας, οι συναυλίες αδειάζουν, οι χώροι είναι λιγοστοί, οι διοργανώσεις των όσων πολιτιστικών φορέων έχουν απομείνει (κυρίως στην περιφέρεια) υποφέρουν από έμπνευση, βούληση, χρήματα, οι δημόσιοι μηχανισμοί προώθησης του πολιτισμού κοιμούνται ενώ οι ιδιωτικοί απογοητεύτηκαν και πολλοί κατέβασαν ρολλά και γενικά μία σειρά εργασιακών, κοινωνικών προβλημάτων για τους καθηγητές μουσικής και τους επαγγελματίες μουσικούς χρονίζουν.



Δεν έχουμε τρακτέρ, δεν κάνουμε απεργίες, δεν προκαλούμε κοινωνικές αναταραχές και άρα δεν έχουμε την δυνατότητα να συγκινήσουμε κατ’ αυτό τον τρόπο τους πολιτικούς και το ευρύ κοινωνικό σύνολο. Θα έλεγε κανείς ότι μας αντιμετωπίζουν σαν νεράϊδες που ζούμε σ’ένα κόσμο άϋλο κι εξωπραγματικό, αλλά δεν είμαστε!



Μέσα από το διαδίκτυο - χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς προσωπικά συμφέροντα - οι μουσικοί που αγαπούν και προβληματίζονται για την πορεία της κλασικής/ λόγιας μουσικής και της καλλιτεχνικής τους υπόστασης και αξιοπρέπειας στην Ελλάδα, ίσως να μπορούν να ανακαλύψουν αυτά που τους ενώνουν γιατί λίγα τους χωρίζουν! Να βρούμε την όρεξη, τον χρόνο και το θάρρος να καταγράψουμε όλα τα θέματα και να αντιδράσουμε με τον λόγο, με μαρτυρίες και με επιχειρήματα. Ο στόχος είναι να βρεθούν ρεαλιστικές και συναινετικές προτάσεις και ιδέες για βιώσιμες λύσεις.


Περιμένουμε τα σχόλια σας, τις προτάσεις σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση praxispolitismou@gmail.com και πληροφορίες για να εμπλουτίσουμε τους συνδέσμους δεξιά της σελίδας.



1 σχόλιο:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Όχι να τους φτάσουμε,αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ!Μόνο να παραδειγματιστούμε,ΜΉΠΩΣ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΎΜΕ !
Καλορίζικος ο νέος σου χώρος !
ΚΑΛΟ Σ.Κ ΝΑ ΕΧΕΙΣ !